Buitenspelen

Achter ons kinderdagverblijf bevindt zich onze ruime tuin waar uw kind heerlijk buiten kan spelen en verschillende uitdagingen kan aangaan. We vinden het belangrijk dat kinderen naar buiten gaan, zodat ze lekker kunnen fietsen, klimmen, ballen, glijden, rennen en onderzoeken. Ook is het leuk om de kinderen van de andere groepen of broertjes en zusjes in de tuin te ontmoeten.

Wat voor weer het wordt? Het maakt ons niet uit: we gaan iedere dag naar buiten. Want wat is er leuker dan genieten in de zon, sneeuwballen gooien of lekker stampen in de plassen?
De dreumesen en de peuters kunnen ook met de bolderkar naar buiten. Er valt bij ons in de Watergraafsmeer genoeg te beleven. Bijvoorbeeld een bezoek aan het Park Frankendael, de leukste speeltuin in Amsterdam-Oost op het Mariotteplein of een rondje in de buurt. De vierlingbuggy gebruiken we voor een wandeling met de baby’s.

In ons kinderdagverblijf besteden we veel aandacht aan thematisch werken. En dat kan natuurlijk ook buiten! Vanuit de thema’s schenken we aandacht aan de manier waarop kinderen de natuur beleven, bijvoorbeeld door het zaaien van plantjes, insecten bekijken of het verzamelen van blaadjes. We werken geregeld samen met het Amsterdams Natuur En Milieu Educatie Centrum.