Wennen

Hoe gezellig het bij ons ook is: voor de meeste kinderen (en ouders) is de eerste keer op een kinderdagverblijf even wennen. Het is voor een kind vaak de eerste, zelfstandige stap. Daarom hecht kinderdagverblijf Telraam belang aan een goede start.

Wenperiode

De wenperiode is een belangrijke periode voor u en uw kind. Daarom doen we ons uiterste best om u zo goed mogelijk te ondersteunen. Wij zullen zo snel mogelijk zorgen voor een veilig en geborgen gevoel, zodat de wenperiode soepel verloopt.
Ongeveer twee weken voordat uw kind bij ons komt, overleggen wij met u. Wij horen graag wat bijvoorbeeld het eet- en slaapritme van uw kind is, waar hij of zij aan gewend is en of we rekening moeten houden met diëten of allergieën. In overleg spreken we de wenperiode af. Het wennen begint vanaf de aanvangsdatum van de opvang.

Advies

Wij adviseren op te bouwen met twee ochtenden (9.30-12.30 uur). Daarna volgt een derde, verkorte, dag (9.30-16.00). Door onze jarenlange ervaring weten wij dat deze opbouw zowel door het kind als door de ouder als prettig wordt ervaren.
En wilt u tussentijds even horen hoe het met uw kind gaat? Wij hebben er alle begrip voor dat u ons even belt.

Wat geeft u aan uw kind mee?

  • 1 stuk fruit per dag, vanaf het moment dat het kind fruit gebruikt
  • speen/knuffeltje/doekje. Deze kunnen bij ons op het kinderdagverblijf blijven.
  • sloffen
  • reservekleding
  • voldoende reservekleding bij zindelijkheidstraining