Gezonde voeding

Samen gezond en lekker eten: Kinderdagverblijf Telraam heeft vaste momenten voor eten en drinken. Dat doen we met elkaar. Waarom? Omdat het sociale aspect rondom gezamenlijk eten kinderen positief vormt. Maar ook dat de kinderen zich ervan bewust worden wat gezonde voeding is.

Voor de allerkleinsten

De voeding van jonge baby’s bestaat uit borstvoeding of flesvoeding.
Ouders kunnen borstvoeding meegeven voor hun kind.
Iedere baby die flesvoeding gebruikt, krijgt van Kinderdagverblijf Telraam een nieuwe fles (u kunt kiezen uit Avent, Difrax of Dr. Brown) waar zijn of haar naam op komt te staan. Deze flessen worden aan het einde van iedere dag gesteriliseerd. Onze pedagogisch medewerker bereidt de flesvoeding. Wij beschikken over Nutricia Nutrilon Standaard 1, 2 en 3 en we gebruiken halfvolle melk.
Mocht uw kind een andere voeding gebruiken dan kunt u dit meegeven.

Vanaf 1,5 jaar: een warme maaltijd

Wie er voor ons kookt? Moeke!
Moekes Maaltijd bereidt verse lunches die speciaal ontwikkeld zijn voor kinderen. Moeke voegt geen geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen aan haar maaltijden. Haar maaltijden zijn 100% natuurlijk. Moeke maakt gebruik van de beste ingrediënten, verse seizoensgebonden producten, voor een groot deel biologisch (90%), zoveel mogelijk uit de buurt en duurzaam geteeld.

We eten vijf keer per week een warme, volwaardige maaltijd tijdens de lunch.  Alles wat wij aanbieden: het eten, het drinken en de tussendoortjes zijn gebaseerd op de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Brood en beleg

De lunch is gezond en met gevarieerd beleg, waarbij u zelf kunt aangeven wat uw kind wel en niet mag hebben. We hebben zowel hartig als zoet beleg. Er is humus, kaas, tomaat, komkommer, appelstroop, honing (niet voor de allerkleinsten) en pindakaas. De kinderen drinken kruidenthee, water, melk of verse sappen.

Fruit en rauwkost

Een lekkere fruit- of groentesmoothie? Die maken we ook regelmatig. Wij bieden uw kind twee keer per dag een lekker rauwkost- of fruithapje aan.

Tussendoortjes

Rijstwafels, rozijntjes, abrikozen, dadels, vijgen: de kinderen zijn gek op onze gezonde tussendoortjes!

Zelf doen

Je brood smeren: dat kun je toch zelf? Vanuit onze visie stimuleren we de zelfstandigheid van kinderen om bijvoorbeeld zelf hun brood te smeren. Omdat het nu eenmaal leuk en stoer is om zelf je brood te smeren of de warme maaltijd op te scheppen.

Trakteren? Gezellig!

Wij vinden dat we als kinderdagverblijf een voorbeeldfunctie hebben en willen het snoepen zoveel mogelijk beperken. Daarom hanteren wij het beleid dat er een verantwoorde traktatie wordt gegeven. Geen snoep. En wilt u tips voor een feestelijke en toch verantwoorde traktatie? Vraag het een van onze medewerkers!

Speciale eetwensen?

Met de warme maaltijden kunnen we rekening houden met melk-en lactose allergie, glutenallergie en met een vegetarische voedingswijze.