KinderFocussen

Kinderen leren te vertrouwen op hun eigen kompas. Dat willen wij ze graag leren.
Hoe doen we dat? We passen een prachtige en krachtige methode toe die KinderFocussen heet.

De kracht van het innerlijk luisteren

Focussen is aandacht geven aan iets dat kinderen, maar ook volwassenen, in hun lijf kunnen voelen. Over iets wat ze bezig houdt, wat ze leuk vinden of waar ze zich zorgen over maken. Focussen is de kracht van het innerlijk luisteren.
“Het is je gelukt!” Dat zijn de woorden die we graag tegen de kinderen zeggen als ze, ieder op hun niveau, iets hebben gedaan waar ze trots op mogen zijn. Niet belonen, maar bevestigen. Dat is een belangrijke manier om de eigenwaarde van het kind te versterken, waardoor ze hun zelfvertrouwen ontwikkelen.

Symboliseren

Kleuren, spelen, kleien, tekenen: kinderen weten hun gevoel op een speelse manier heel goed te uiten. De kunst is om aandachtig naar kinderen te luisteren en te kijken. Door het non-verbale en verbale te spiegelen, nodigen we de kinderen uit om te laten zien wat er in ze omgaat. Zonder een oordeel, raad of een oplossing aan te dragen. Wij gaan op een open, oprechte, vriendelijke en respectvolle manier met elkaar om. Geborgenheid is belangrijk. In een veilige omgeving leren we kinderen te vertrouwen op hun eigen wijsheid, diep van binnen.

Met KinderFocussen nodigen we de kinderen uit te luisteren naar hun hele lijf. Niet alleen naar hun verstand. Zodat ze kunnen begrijpen wat er echt in ze omgaat, wat ze voelen en wat ze nodig hebben. Wij helpen kinderen die verbinding te maken. Een belangrijke verbinding vinden wij. Want wie heeft leren Focussen beschikt over een vaardigheid voor het leven.

Schrijf je in via onze website.