Dagritme

Bij Kinderdagverblijf Telraam hebben we een vast ritme voor de activiteiten van de dag. Dat geeft uw kind een bekend en vertrouwd gevoel.
De jonge baby’s volgen zoveel mogelijk het ritme (voeding, slapen, spelen) dat zij thuis gewend zijn. Als uw baby wat ouder is, zal hij het ritme als zijn leeftijdsgenootjes overnemen.

Activiteiten

Hieruit ontstaan de activiteitenmomenten waarop kinderen samen iets doen of juist individueel kunnen spelen. Elk moment dat we individueel of groepsgewijs met de kinderen bezig zijn, zorgen we voor een gezellig samenzijn.
Bij mooi weer gaan we natuurlijk naar buiten: de babygroep is direct aan de tuin gelegen. In onze buitenruimte is er voor de baby’s een apart afgezet gedeelte. Hier kunnen ze ’s zomers rustig en veilig in de schaduw liggen. Als het even kan, maken we een gezellige wandeling met de buggy in de buurt.

Globale dagindeling

Om u een indruk te geven, ziet onze globale dagindeling er als volgt uit:

8.00 – 9.30 uur
De baby’s worden gebracht en er vindt een overdracht plaats van de ouders naar de pedagogisch medewerker.

9.30 uur
De kinderen gaan gezamenlijk aan tafel voor een fruit- of groentehapje en iets te drinken (water, diksap, lauwe kruidenthee). Soms  lezen we een boekje voor of zingen we liedjes.

10.00 uur
Vast verschoonmoment. Sommige kinderen gaan slapen en de andere kinderen gaan vrij spelen.

10.30 uur
Sommige baby’s krijgen een flesvoeding, afhankelijk van hun eigen ritme. Andere kinderen doen een activiteit, gaan naar buiten of doen een gestructureerde activiteit met begeleiding van de pedagogisch medewerker. Er is ruimte voor kwalitatieve tijd met de individuele kinderen.

11.30 uur
De kinderen lunchen gezamenlijk aan tafel. We zingen het liedje ‘Smakelijk eten’.
We genieten van een gezonde en gevarieerde broodlunch met : humus, kaas, tomaat, komkommer, verse groentespreads, appelstroop en pindakaas. De kinderen drinken kruidenthee, water of melk. Als de jongere baby’s wakker zijn dan mogen ze er natuurlijk bij zijn.

12.15 – 12.30 uur
Vast verschoonmoment

12.30 – 14.30 uur
De kinderen die gaan slapen, brengen we naar bed. De andere kinderen gaan begeleid spelen (boekje voorlezen, muziek luisteren, voetenmassage, knutsel activiteit etc.). Vrijspelen kan ook: we leggen uitnodigend materiaal klaar in de verschillende hoekjes of in de box.

14.30 uur
Vast verschoonmoment

15.00 uur
De kinderen gaan gezamenlijk aan tafel en eten een rijstwafel of cracotte . Ze krijgen drinken (water, diksap, lauwe thee). De jongere baby’s krijgen –  afhankelijk van hun ritme – de middagfles.

15.30 – 16.30 uur
Sommige baby’s hebben nog een slaapje nodig. De andere kinderen gaan begeleid spelen (boekje voorlezen, muziek luisteren, voetenmassage, knutsel activiteit etc.) of gaan vrij spelen. Dat kan binnen en buiten. Er is ruimte voor kwalitatieve tijd met de individuele kinderen.

16.30 uur
Eet- en drinkmoment (yoghurt, rauwkost, rijstwafel, cracotte). Vast verschoonmoment. Vanaf 16.00 uur kunnen de kinderen gehaald worden en vindt de overdracht aan de ouders plaats.

17.15 – 18.15 uur
De kinderen gaan vrij spelen of begeleid spelen.

Persoonlijke overdracht en online dagboek

Vindt u het leuk om te weten wat uw kind gedurende de dag bij ons meemaakt? Natuurlijk vertellen wij u dat tijdens de dagelijkse persoonlijke overdracht. Maar u kunt ook gebruik maken van ons online programma. Via dit digitale systeem houden wij u zo veel mogelijk op de hoogte van het verloop van de dag van uw kind. Met behulp van de activiteitenregistratie houden wij automatisch een dagboek bij van uw kind. U kunt deze inzien op uw smartphone, computer of tablet. Ook foto’s van uw kind delen wij op die manier met u.
U kunt via ons digitale systeem notities achterlaten voor de pedagogisch medewerkers, ziekte of verlof melden en uw facturen inzien.
Met ons digitale systeem blijft u optimaal op de hoogte, waar u ook bent en op elk door u gewenst moment.

Schrijf je in via onze website.