Kwaliteitskring Kinderopvang

De GGD Amsterdam en de gemeente Amsterdam hebben Kinderdagverblijf Telraam voorgedragen als ‘Een voorbeeld voor anderen in Amsterdam, groener dan groen’. Zij feliciteerden ons met de excellente kinderopvang die wij aan kinderen en ouders bieden. Hier zijn wij uiteraard enorm trots op!

Doel

In mei 2014 vond de eerste Kwaliteitskring Kinderopvang plaats. De kwaliteitskringen hebben als doel om kwaliteitsverbeteringen in het pedagogisch domein door te voeren. Dit doen de organisaties door elkaar te beoordelen op kwaliteitscriteria om vervolgens acties door te voeren ter verbetering van de pedagogische kwaliteit.

Controlesysteem

De GGD-inspectie kinderopvang hanteert een streng controlesysteem, waarbij kwaliteit in drie zones is onderverdeeld: groen (goed of excellent), oranje (gevarenzone) en rood (slecht).

Samen met vier andere kinderopvangorganisaties – die alle jaren op rij positieve rapportages van de GGD ontvingen – werd ons gevraagd een Kwaliteitskring te vormen. Kinderdagverblijf Kids & Zo, Mirakel, Bloem, Altijd Lente vormen samen met Kinderdagverblijf Telraam de ‘groener dan groen’ organisaties in Amsterdam.